Üst geçit talepleri duyulmayan mahalleli isyan etti
Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesi Aziziye Mahallesi'nde üst geçit olmadığı için son bir yılda karşıdan karşıya geçerken 16 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybetmesine rağmen hiç bir önlem alınmaması mahalle sakinlerini isyan ettirdi.
Elazığ Caddesi’ni trafiğe kapatan halk protesto eylemi gerçekleştirdi. Karşıdan karşıya geçerken ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalan çocuklar da ellerindeki 'Üst geçit istiyoruz' yazılı dövizlerle taleplerini dile getirdi.
Geçen hafta caddenin karşısına geçmek isterken kamyonun çarptığı ve hayatını kaybeden 13yaşındaki Abdullah Erkaçmaz’ın babası Azadi Erkaçmaz, üst geçit için yaptıkları tüm başvuruların sonuçsuz kaldığını belirterek “Üst geçit yapılsaydı çocuğum ölmezdi” dedi.
Mahalle sakinleri muhtarın verdiği birçok dilekçenin sonuç getirmediğini dile getirerek üst geçit olmamasından dolayı bir yıl içerisinde 16 insanın aynı caddede ölümüne tanıklık ettiklerini belirtti.
Yaklaşık bir saat süren eylem yerine gelen polisler kalabalığın dağılmasını istedi. Taleplerini yineleyen yurttaşlar üst geçidin yapılmaması halinde eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar