8 Temmuz 2018 Çorlu

           
'BAKIM İHALESİNİN ÖDENEKSİZLİKTEN 
İPTAL EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ'
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Avukat Ersin Albuz ise, "Kazanın meydana geldiği bölgeyi de kapsayan Halkalı-Muratlı arasındaki menfezin iyileştirilmesine ilişkin bir ihale açılıyor. Geçtiğimiz ay içerisinde ödenek yetersizliği nedeniyle o ihale iptal ediliyor" dedi. Bu kadar yaşamsal bir meselenin ödenek yetersizliği gibi bir nedenden ötürü iptal edilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Albuz, kaza alanında çok ciddi bir mühendislik hatası olduğunu da söyledi. "Burada o menfezin taşıyamayacağı suyun akması halinde o rayların altındaki alt yapı malzemesinin zarar vermeyecek standartlarda olması gerekiyor. Burada normal bir yola döşenen alt yapı malzemesi kullanmışlar" diyen Albuz diğer bir önemli nedenin de liyakatsiz atamalar olduğuna dikkat çekti.
'ÖZELLEŞTİRMELER ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARIYOR'
Yol bakım müdürlerinin mühendis olma şartının kaldırıldığına dikkat çeken Albuz, "Eksiltme usulüyle ihale yapılıyor. Bunu yandaş firma alıyor. Aldığında yüksek kâr edebilmek için, malzemeden, işçilikten çalıyor. Bunları kontrol eden teşkilata da baskı yapılıyor. Liyakatsiz atanan kişi yukardan verilen talimatlara uyuyor" dedi.
Eskiden demiryollarının kendi malzemesiyle, yollarını kendisinin yaptığını, yine kendi yol bakımlarını da kendisinin yaptığını belirten Albuz, şimdi ise bütün bu hizmetlerin özelleştirilmesiyle, özel sektörün yetersiz eleman çalıştırarak ölüme davetiye çıkardığını ifade etti.
https://www.artigercek.com/uzmanlardan-ortak-gorus-kaza-degil-cinayet 
          

Yorumlar